среда, 5 июня 2024 г.

Адвоката з компанії Масі Найєма викрито у хабарі в $200 тис. прокурорам САП

АБУ викрило адвоката на пропозиції хабара 200 тисяч доларів у справі «Укренерго»


Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили адвоката одного зі столичних адвокатських об’єднань на пропозиції хабаря у розмірі $200 тис. дол. США. Про це повідомляє НАБУ.

Адвокат намагався дати хабар прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективам Національного антикорупційного бюро України, щоб справу його підзахисного передали до іншого органу досудового розслідування.

Йдеться про справу щодо заволодіння електричною енергією ПрАТ “НЕК “Укренерго” та легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн грн.

Дії адвоката кваліфікували за ч. 3 ст. 369 ККУ “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”.

Йому загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

У НАБУ не повідомляється ім’я підозрюваного, проте в компанії “Міллер” заявили, йдеться про Олексія Носова – їх партнера та адвоката. На сайті компанії Носов вказаний як один із трьої партнерів-засновників разом із Масі Найємом та Каріною Панченко.

вторник, 4 июня 2024 г.

Цьогорічний травень у Києві встановив 100-річний погодний рекорд

Травень 2024 року у столиці побив 100-літний рекорд, ставши одним з найсухіших місяців за 130 років. Водночас температура повітря була ледь вищою за кліматичну норму.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського у вівторок, 4 червня. 



За даними метеорологів, середньомісячна температура повітря у травні цього року в Києві склала 16,3°С. Це вище кліматичної норми на 0,5°С.

Найхолодніше, як зазначається, було 14 травня, коли мінімальна температура зменшилась під ранок до 2,9°С, а найтепліше — 22 травня, коли максимальна температура підвищилась до +28°С.

Також метеорологи зазначають, що опадів на проспекті Науки випало 15 мм, що дорівнює 23% кліматичної норми. Таким чином, травень 2024 у Києві став восьмим найсухішим місяцем в рейтингу опадів з 1891 року.

Виявлено російський вплив на фламандські партії в Бельгії

У червні бельгійці голосуватимуть за представників у регіональному, національному та європейському парламентах. Лідирує у виборчих перегонах радикальна сепаратистська партія «Фламандський інтерес», яка не лише виступає за відокремлення Фландрії, але й має найбільшу кількість прихильників Кремля серед своїх представників.

Еволюція та суперечливі альянси фламандського націоналізму.
Фламандський інтерес (Vlaams Belang)

«Фламандський інтерес» — це ребрендинг партії «Фламандський блок», яка розпалася після рішення суду в 2004 році, який засудив партію за расизм. Після реорганізації у «Vlaams Belang» партія продовжила основну філософію свого попередника, проводячи кампанію на сепаратистській та фламандській націоналістичній платформі.

Як і «Vlaams Blok», «Vlaams Belang» спочатку користувалася популярністю серед фламандського електорату і була однією з найуспішніших націонал-популістських партій у Європі. Проте з 2008 року партія зазнала зниження підтримки та членства, що збіглося з внутрішніми суперечками всередині партії та зростанням поміркованого націоналістичного Нового фламандського альянсу (Nieuw-Vlaamse Alliantie, N-VA), який також підтримує незалежність Фландрії . Під нинішнім керівництвом Тома Ван Грікена Vlaams Belang почав відновлювати підтримку населення та повернувся під час федеральних виборів 2019 року. Потяг до ідеї відділення Фландрії від Бельгії сприяв підтримці ідей Путіна щодо сепаратизму в Україні та анексії Криму. Партійці були присутні на так званих референдумах у Криму та виборах у самопроголошеній Донецькій народній республіці (ДНР), але на цьому підтримка російської інтервенції на Заході не закінчилася.