
Українців годують фальсифікатом, і не тільки вітчизняні виробники.
«Найбільш помітна відсутність контролю в молочній галузі. Фальсифікується й вершкове масло, і молоко, і сметана. Продукти розбавляють пальмовою олією, в дитячому харчуванні знаходимо антибіотики», — розповів в ефірі «Радіо Вісті» Максим Гончар, голова правління громадської організації «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «Споживча довіра».
Імпортери, в тому числі європейські, масово збувають на українському ринку неліквід.
«Українці ментально сприймають імпортне як якісне. А насправді перевірені нами польські сири на 100% виявились фальсифікатом. Вся продукція в різному відсотковому складі містила жири немолочного походження. Супровідної документації немає: ні паспорту якості, ні митної декларації, ні транспортної накладної. Все це контрабанда, — каже Гончар. — Чому продукція незаконно потрапляє на наш ринок, це вже питання до служби безпеки».
Серед української продукції фальсифікату виявили майже 50%, щороку його стає все більше, додав Гончар.