понедельник, 30 сентября 2019 г.

Криклій запросив ЄІБ до співпраці

Міністерство інфраструктури України запропонувало Європейському інвестиційному банку (ЄІБ) долучитися до проєкту з оновлення та модернізації флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Про це йшлося під час зустрічі міністра інфраструктури України Владислава Криклія з головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Еріком де Загоном, повідомляє пресслужба відомства.

«Будівництво або модернізація флоту вимагає значних фінансових вкладень. Швидке оновлення флоту можливе лише за рахунок залучення додаткових інвестицій. Тому, ми хотіли б розглянути можливість участі ЄІБ у проєкті з оновлення та модернізації флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», - сказав Криклій.

За його словами, окрім збільшення об’ємів перевезень, оновлення та модернізація флоту також позитивно вплине на екологію річок.

За словами Криклія, Мінінфраструктури планує збільшити обсяги річкових перевезень у найближчі роки до 30 млн тонн на рік. “Такий показник ми можемо досягнути тільки спільними зусиллями, залучаючи інвесторів на річку», - зазначив міністр.

Українське Дунайське пароплавство (ПрАТ «УДП») — судноплавна компанія, що здійснює перевезення вантажів і пасажирів морським та річковим транспортом, 100 % акцій якої належать державі в особі Міністерства інфраструктури України.

Основні види діяльності компанії — перевезення вантажів і пасажирів річковим транспортом по Дунаю і морським транспортом в Чорноморському та Середземноморському регіоні, а також суднобудування і судноремонт на Кілійському суднобудівно-судноремонтному заводі.

На початок 2018 р. на балансі ПрАТ «УДП» знаходилось 430 суден.

Статутний капітал ПрАТ «УДП» 579 509 868 грн.