пятница, 22 января 2021 г.

Олексій Кучеренко: Твердження останніх років стосовно успішної реформи ринку газу – суцільна маніпуляція та маячня

Цифра 6 гривень 99 копійок за кубометр газу взята просто «зі стелі» – це головний висновок тарифного безладу в країні. Ринкова ж ціна газу повинна бути в рази меншою.

Таке переконання висловив народний депутат від «Батьківщини» Олексій Кучеренко у своєму дописі на сторінці Facebook.

«Зрозуміло, що цифра 6,99 грн за куб взята «зі стелі». Це як цінники в магазинах при розпродажу в чорну п’ятницю – ціна має бути з точки зору маркетингу не 7,00, а 6,99. Вийшло б більше людей на вулиці – було б 5,99. Перекрили б дороги по всій країні – з’ясувалося б, що найбільш «ринковою» ціною є 4,99. Можна і до 3,99 дотиснути, звісно. Але питання не в ціні, вірніше –  не тільки в ній одній», – зауважив політик.

За словами Олексія Кучеренка, очевидним є те, що переконання останніх років стосовно успішної реформи ринку газу – це суцільна маніпуляція та маячня.

«Є центр збору величезних грошей – «Нафтогаз», який давно вже перетворився з виробничої газовидобувної та газотранспортної компанії в компанію «газоперепродажну». Причому, «продажну» в глобальному сенсі.

Грошей, які він заробляє на перепродажу нам з вами нашого з вами газу, з головою вистачає на купівлю «офісів» чи «адміністрацій», політиків, експертів, заморських лобістів, ЗМІ та ще й на переказ мамі лишається. І непогано лишається, до речі», – обурився народний депутат.

Олексій Кучеренко переконаний, що передусім ліквідація газового монополіста допоможе розв’язати проблему з непомірними тарифами, які постійно зростають.

«Одночасно, всі кругом в збитках та боргах – споживачі, ТКЕ, ТЕЦ, ГТС, облгази, бюджети. Коли й чим це закінчиться – поки не зрозуміло.  Тим більше, що є далекий, але дуже близький МВФ, з яким ще ніхто не домовився про тимчасові обмеження «ринкової» ціни. Але точно нічим хорошим воно не закінчиться, поки ця зараза буде існувати. І справа не в «Коболєвих» або «Вітренках», які просто передаються як естафетна паличка при зміні влади – справа в самій заразі, яка має бути ліквідована», – підсумував Олексій Кучеренко.

Як повідомлялося раніше, «Батьківщина» вимагає зниження ціни на газ для українців утричі, адже люди не повинні платити за непрофесійність уряду та жадібність «Нафтогазу».