среда, 28 июня 2023 г.

Не всі кацапські ракети ще здатні літати й вражати ціль: чому Росія запускає ракети Х-22 з Каспію

Росія не призупиняє терористичні обстріли українських міст. Окупанти все частіше почали використовувати протикорабельні ракети Х-22. Її росіяни називають "вбивцею" авіаносців.

Про це розповів військовий аналітик, майор запасу ЗСУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман. Він зазначив, що у разі її вибуху навіть за 100 метрів від вашого місцеперебування правило двох стін не спрацює.

Наразі Росія не виготовляє ракети Х-22, а запас становить близько 100 одиниць. Ракети вже довгий час перебувають на зберіганні, тому не всі з них здатні літати й вражати ціль.

"Переважно окупанти запускають Х-22 з Каспійського моря, щоб приховати невдалі запуски. Я думаю, понад 30% запусків Х-22 невдалі", – припустив Гетьман.


Токсичне паливо


Аеробалістична ракета Х-22 має майже тонну вибухівки. Вона неточна, стара та має токсичне паливо. Х-22 запускається з літаків, а швидкість набирає до декількох махів.

Коли заправляють ракету, то одягають спеціальний захисний костюм. Якщо проллється це паливо, то там – люди не виживають. Її дуже недолюблюють російські військові, бо вона небезпечна,
– сказав майор запасу ЗСУ.

На його думку, правильніше було б назвати Х-22 – балістична ракета повітряного базування. Адже вона значно гірше маневрує порівняно з "Калібром".

"Якщо вигоріло не все паливо й вона влучає в ціль, то там ще й паливо токсичне, яке у разі розливання небезпечне для людей. Цю ракету можна розглядати як хімічну зброю", – додав Гетьман.