вторник, 9 января 2024 г.

"Не завжди досягають своїх цілей": Ігнат пояснив, чому Росія запускає ракети найчастіше з Каспійського моря

Російські терористи побоюються падіння ракет, які вони запускають по Україні, на території РФ. Саме тому загарбники атакують з району Каспійського моря.

Таку думку висловив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. 

Ігнат зауважив, що іноді російські ракети втрачають радіолокаційну прив'язку до своєї цілі. Це спричиняє запуск самоліквідаторів чи падіння ракет в іншому місці, ніж планувалося раніше.

Він уточнив, що такі випадки можна було побачити, зокрема, на відео, коли було знищено половину російського села, де впала крилата ракета. Але насправді таких випадків є значно більше.

"Не даремно окупанти запускають ракети з району Каспійського моря, саме над морем. Тому що є ймовірність несходження ракети, що вона просто відвалиться від літака і впаде росіянам на голову. Саме тому Волгодонськ і район Каспійського моря є найчастішими місцями, звідки росіяни пускають ракети", – пояснив речник Повітряних сил.

Нагадаємо, вранці 8 січня в усіх областях України оголосили повітряну тривогу через пуски з боку Росії ракет, зокрема "Кинджалів". Країна-агресор ще вночі підняла в небо понад десяток бортів Ту-95МС та МіГ-31К, близько 06:45 перші вибухи пролунали у Дніпрі, а потім у Кривому Розі, Запоріжжі, Хмельницькому.

Раніше повідомлялося, що російська терористична армія завдала серії ракетних ударів по Харківщині. Під ворожим вогнем опинився обласний центр і місто Зміїв у Чугуївському районі. Ціллю путінських терористів укотре стали будинки мирних мешканців.