вторник, 8 октября 2024 г.

Ізмаїльський порт виставив на аукціон 2 портальних крани



Ізмаїльський морський торговельний порт (ІМТП) оголосив аукціон з продажу двох портальних кранів – «Ганц» та «Альбрехт». Початкова вартість лотів становить 692,83 тис. та 829,6 тис. грн відповідно.

Про це журналісти дізналася з оголошень на сайті Prozorro. Sale.

Тип продажу – трираундовий англійський аукціон, тобто на підвищення ціни. Відповідно переможе у ньому той учасник, який запропонує найвищу ставку.

Портальний кран «Ганц» в/п 5/6 т
Портальний кран «Ганц» в/п 5/6 т

«Ганц» – портальний кран 1964 року випуску, електричний, повноповоротний. Використовувався для перевантаження насипних та штучних вантажів у морських та річкових портах. Грейферний кран з прямою стрілою. Виліт стріли – 30 м; швидкість підйому – 70 м/хв; швидкість пересування – 35 м/хв; проліт крана – 10,5 м; вага – 126,7 т.

Продавець попереджає, що електрообладнання системи управління портальним краном перебуває в несправному стані. З іншими технічними нюансами об'єкта можна ознайомитись тут.

Портальний кран «Альбрехт» в/п 10/20 т
Портальний кран «Альбрехт» в/п 10/20 т

«Альбрехт» дещо молодший. Він 1968 року виробництва. Це електричний кран, пересувний, повноповоротний, портальний з шарнірно-зчленованою стрілою на поворотній платформі.
Використовувався для перевантаження насипних та штучних вантажів у морських та річкових портах. Виліт стріли – 8-32/8-16 м; швидкість підйому – 63,5 м/хв; швидкість пересування – 82 м/хв; обертання поворотної частини крана – 1,525 об/хв; проліт крана – 10,5 м; вага – 218,855 т.

Як і попередній лот, цей в силу поважного віку має низку несправностей та дефектів, про які детальніше тут. Зокрема, двигуни механізму підйому перебувають в неробочому стані; незадовільний стан коромисла рухомої противаги; електрообладнання системи управління портальним краном також перебуває в несправному стані.

Потенційні учасники аукціонів можуть подавати свої пропозиції до 24 жовтня включно. Аукціони призначені на 25 жовтня.

Додамо, що Ізмаїльський порт також виставив на продаж вісім автонавантажувачів. Їх початкова вартість становить від 38,8 тисяч до 175,49 тисяч гривень. Їх планують продати з молотка 29 жовтня.