среда, 15 августа 2018 г.

«Наша Ряба» очолила світовий рейтинг найнебезпечніших для людини підприємств

Найбільший виробник м'яса птиці, м'ясних полуфаблікатов і ковбасних виробів в Україні, Миронівський хлібопродукт (МХП), який випускає свою продукцію на ринок України під торговими марками «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський», став одним з лідерів рейтингу найнебезпечніших для людини і навколишнього середовища глобальних компаній.

Про це свідчать результати дослідження щорічного індексу Collers, запущеного мережею інвесторів FAIRR. Про це пише Поштівка з посиланням на latifundist.com. Аналіз показав, що МХП не справляється з критичними бізнес-ризиками, такими як викиди парникових газів і ризик антибіотиків.

Один з кредиторів МХП - Європейський банк реконструкції та розвитку, почав розслідування щодо українського виробника м'яса і м'ясної продукції. Розслідування ведеться в двох напрямках: вплив на життя людей і екологію.

За запитом банку екологи проаналізували ситуацію на прикладі птахофабрики компанії у Вінницькій області і прийшли до висновку, що несанкціоноване масове поховання трупів птиці «Нашої Ряби» призводить до отруєння землі в радіусі кількох кілометрів, що безпосередньо впливає на вирощені на цій землі плоди, корми для тварин і воду в колодязях. Аналогічну ситуацію підтверджують дослідження грунтів в районі розташування птахофабрики в Черкаській області. На підставі фінальних результатів розслідування ЄБРР ухвалить рішення про доцільність подальшого фінансування МХП.

Наявність шкідливих засобів в м'ясі «Наша Ряба» раніше підтверджували результати розслідування журналіста видання «Антикор». «Показник рівня антибіотика в м'ясі птиці на прилавку склав 0,9 од / мл при нормі 0,01 од / мл.

Показники кислотного і перекисного числа також показали значне перевищення нормативів ГОСТу: при нормі перекисного числа для охолодженої курки в 0,01 йоду, показник м'яса «Наша Ряба» склав 0,5% йоду, а кислотне число склало 5 мг KOH при максимально допустимій нормі 1 мг KOH. Крім того, дослідження показало значне перевищення норми зараженості м'яса хвороботворними бактеріями.

Довідка.
МХП - вертикально інтегрована компанія, заснована в 1998 році. Компанія є лідером українського ринку м'яса птиці, м'ясних напівфабрикатів і ковбасних виробів. Засновник, головний акціонер і голова ради директорів компанії -мілліардер Юрій Косюк.