вторник, 2 июня 2015 г.

“Депутатський контроль” вимагає звільнення прес-секретарів обласних прокурорів за розстріли на Майдані

Народний депутат, член МДО “Депутатський контроль” Віталій Купрій заявив про те, що співробітники органів прокуратури, зокрема прес-секретарі обласних прокурорів, мають бути звільнені за сприяння “придушенню протестів” під час Революції гідності.

Зі слів парламентаря, заступник Генпрокурора Володимир Гузир повідомив, що не менше ніж 11 з 42 людей, яких було премійовано під час розстрілів на Майдані, продовжують займати посади в системі прокуратури — серед них є в. о. прокурора Києва Олег Валендюк.

“Також у цьому списку прокурор міста Брянки на Луганщині Сергій Бондаренко, прокурор одного з відділів ГПУ Сергій Мельник, низка прес-секретарів обласних прокурорів та інші особи”, — зазначено на сайті.

Парламентарій вважає, що вказані особи були заохочені за сприяння придушенню протестів, їхнє перебування на посадах – це неповага до Героїв Небесної Сотні, учасників Революції Гідності та всього українського народу. «Діяльність цих співробітників прокуратури була направлена на придушення протестів, за що їх і нагородили. Злочини проти протестувальників вчинялися безпосередньо за їх співучасті і мовчазної згоди. Я просто не уявляю, наскільки треба бути позбавленим всякої моралі, щоб отримувати цю премію якраз в ті дні, коли в центрі столиці гинули люди! Вимагаю від ГПУ якнайшвидшого звільнення з посад цих 11 осіб, а також реального очищення органів прокуратури», –наголосив він.

“Злочини проти протестувальників вчинялися безпосередньо за їх співучасті і мовчазної згоди. Я просто не уявляю, наскільки треба бути позбавленим всякої моралі, щоб отримувати цю премію якраз в ті дні, коли в центрі столиці гинули люди! Вимагаю від ГПУ якнайшвидшого звільнення з посад цих 11 осіб, а також реального очищення органів прокуратури”, — наголосив він.