суббота, 27 июня 2015 г.

«Газпром» хоче продовжити переговори з «Нафтогазом» через справу у Стокгольмському арбітражі

Рішення «Газпрому» продовжити переговори з НАК «Нафтогаз України» про продовження транзиту російського газу через Україну пов’язане з розглядом спору за цим контрактом у Стокгольмському арбітражі.


Про це на свої сторінці в Facebook написав директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, - повідомляє Економічна правда.
«Значить, ми на правильному шляху... Ще раз дякую всій нашій великій команді юристів і експертів!» – написав Вітренко.

Як відомо, у п’ятницю глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що президент РФ Володимир Путін доручив провести з Україною переговори про продовження транзиту російського газу після 2019 року.

Раніше заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв заявив, що після закінчення транзитного контракту з Україною у 2019 році ані подовження, ані укладення нового контракту не буде ні за яких обставин.
30 квітня 2015 року «Нафтогаз України» подав до Стокгольмського суду позовні вимоги на 10 млрд доларів в рамках арбітражу проти «Газпрому» за контрактом на транзит газу, збільшивши тим самим загальну суму за двома позовами до 16 млрд доларів.
Як наголошується в повідомленні «Нафтогазу», компанія хоче домогтися від «Газпрому» компенсації за недоплату транзитного тарифу з 2010 року.
Крім того, в позовній вимозі «Нафтогаз» заявляє про невиконання зобов’язань «Газпрому» щодо обсягів транзиту газу через Україну, який з 2010 року неухильно падає.